Henkel - Ceresit

Fabrika Henkel – Ceresit predstavlja investiciju vrijednu skoro 9 miliona eura koja je izgrađena i opremljena po najvišim tehnološkim standardima

Detalji projekta

Klijent: Henkel BiH
Završetak projekta: Jun, 2015.
Vrijednost:
Lokacija: Bileća, BiH
WEB sajt: www.ceresit.ba

O projektu

U Bileći je zvanično otvorena fabrika “Henkel -ceresit”, u kojoj je zaposleno 30 radnika, s tendencijom otvaranja novih radnih mjesta. U fabrici, na površini od 6.000 metara kvadratnih, čija je investicija vrijedna devet miliona evra, proizvodiće se građevinski praškasti proizvodi na bazi cementa za lijepljenje pločica i termoizolaciju objekta – visokokvalitetni proizvodi po kojima je kompanija poznata širom svijeta. Radovi na objektu počeli su 2014. godine i izvođeni su u skladu sa najmodernijim tehničkim, tehnološkim i ekološkim standardima.

Generalni direktor “Henkel BiH” Predrag Armuš rekao je da će kapacitet proizvodnje na godišnjem nivou biti 60.000 tona proizvoda. “Kompanija Henkel prisutna je u Bosni i Hercegovini dugi niz godina. Veliko nam je zadovoljstvo što smo u mogućnosti da proširimo naše poslovanje otvaranjem nove fabrike Henkel Adhezivi BH u Bileći. Lokacija je odabrana između ostalog i zato što se u neposrednoj blizini nalazi dobavljač mljevenog kalcium karbonata, najvažnije sirovine za naše proizvode. Ova fabrika predstavlja investiciju vrijednu skoro 9 miliona eura koja je izgrađena i opremljena po najvišim tehnološkim standardima”, rekao je gospodin Predrag Armuš, generalni direktor Henkel BH.

x

Kontaktirajte nas

    Prihvatam da u bazi sačuvate moje podatke