Proces rada

Ponosni smo na naš tim iskusnih profesionalaca čije je znanje i stručnost u svakom momentu i na svakom mjestu dostupno našim cijenjenim klijentima.

Od ideje do realizacije...

Pogledajte video prezentaciju, kako to izgleda u praksi!

Korak: Planiranje i projektovanje

Naš projektni biro ima nekoliko iskusnih inženjera koji su kvalifikovani stručnjaci, dobro upućeni u više CAD/CAM industrijskih standardnih softverskih programa. Naš proizvodni proces počinje s timom inženjera Monting energetike koji je posvećen projektovanju i dizajnu, a u cilju izrade najboljih rješenja za naše klijente.

Korak: Priprema i rezanje čelika

Priprema čelika za montažu zavarenih spojeva uključuje: odmašćivanje materijala sačmarenjem, rezanje, rolovanje, savijanje i bušenje. Proces pripreme  provodi se na najsavremenijim mašinama. Lasersko, plazma i plameno rezanje na modernim mašinama provodi naš tim stručnjaka. Laserskim rezanjem režemo limove do 20 mm, plazma rezačem u mogućnosti smo izrezati lim debljine do 30 mm u plazma kvalitetu. Pomoću rezača plamena režemo komade od lima debljine do 200 mm.

Korak: Bravarski radovi i zavarivanje

Bravarske radove izvode iskusni VKV bravari, a proces zavarivanja izvode stručni i atestirani zavarivači prema standardu EN-ISO 3834-2. U procesu zavarivanja se koristi najmodernija oprema renomiranih proivođača Fronius i Linkoln. Monting energetika se trudi da u svom procesu konstantno primjenjuje inovacije. Takođe, stalno ulažemo u nabavku najmodernijih mašina.

Korak: Inspekcija, kontrola kvaliteta i zaštita

Specijalizovani tim za pregled zavarenih dijelova obučen je za NDT pregled, vizualnu kontrolu, penetracijsku kontrolu i kontrolu magneta. Ostale inspekcije obavljamo u saradnji sa institutima za zavarivanje. Kontrolu kvaliteta provode iskusni i obučeni kontrolori koji prate cjelokupnu proizvodnju koristeći najmomoderniju i redovno kalibrisanu opremu. Premazivanja i bojenje vršimo u našoj savremenoj lakirnici. Naši stručnjaci provode ovaj proces prema najvišim standardima. 

Korak: Transport i montaža na lokaciji naručioca

Zahvaljujući raznovrsnim transportnim mogućnostima možemo transportovati naše proizvode bilo gdje u svijetu. Posjedujemo vlastitu mehaninaziju koja uključuje: Auto dizalicu FAUN 40-3RTF (400 kN), Viljuškare nosivosti 1,5-12,5t, vitla za dizanje tereta sa koturačama (2-5t), GIS–električne dizalice sa lancima, tirfor dizalice do 3,2t, kompresorsku stanicu, mobilni kompresor, kamione, kombi i putnička vozila. Po potrebi angažujemo specijalni kamionski prevoz.

x

Kontaktirajte nas

    Prihvatam da u bazi sačuvate moje podatke